Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK ĐurGarden 2011/12

Статус
Затворена за писање одговора.

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.179
Локација
ante portas
Колеге форумаши што се тиче Бабовића његовој антифудбалској игри има граница . Настави ли са овим антифудбалом навући ће гнев партизанове фудбалске публике са истока и запада . Суд о његовој игри ће дати партизановци са истока и запада јер ако га они узму на зуб спаса му нема . Једна прозивка ће бити довољна да попизди и да оде заувек из Партизана . Експолизивно је реаговао и у Кули на гостовању када су га прозивали због његових "фудбалских потеза " . Партизанова публика/са истока/ је мерило свега . Они најбоље осећају ко изгара и пљује крв за светињу а ко је обична фудбалска везара . Ја не знам шта тренери виде у том косатом створу ?! Није ми јасно .
 

Feanor

Grobarčina
Учлањен(а)
16.03.2012
Порука
1.141
Reaction score
93
Локација
Vranolujni
Da li je Tumba ili Vermez sredio, ali dobro je sto ce Zabija ipak da ide na Maltu!
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.179
Локација
ante portas
@Enslaved

Не зајебавам се. Једна континуирана прозивка , неки транспарент , повици и томе слично би могло да му промени мишљење и став о останку у Партизану . Добио милионче од Турака и није отишао . Дакле јасно је да овде може да забушава и да има привилегије док у Турској и неком интернационалном клубу то не би могао да ради тако да му се не исплати да иде из Партизана . Чим он није отишао у Турску свестан је он свог квалитета и знања . Што да иде кад овде има зацементирано место у тиму .
 

Matic

Banned
Учлањен(а)
02.03.2009
Порука
2.883
Reaction score
73
Od tumbe i vermeza ne treba ocekivati bilo kakvu vrstu otpora,cak sta vise...Vermez je vec izjavio da nikada ne bi kritikovao zasto nema pojacanja(nesto u tom kontekstu) plus sto je vec ucestvovao u sumnjivim utakmicama i kao igrac i kao trener u Partizanu i u najmanju ruku je neko ko je raspolozen za saradnju .Sa druge strane Djuric koliko god izgledao naivan nije glup da posle Krstajica i Saleta , dovede neke koji mu mogu biti eventualna pretnja ,probrao je on jako dobro i izabrao one koji ce biti poslusni podanici ,mozda uzeti neki procenat od transfera ,zarad prljanja svog obraza i prihvatanja krivice za lose rezultate.
Slazem se da klub nece videti puno para od transfera ali ipak sam nepopravljivi optimista da bi barem nesto otislo u klubsku kasu. Sto se tice ko bi mogao da ga odmeni tu mislim na Smiljanica i Sasu Markovica. Manjak discipline je Smiljanicev najveci problem koji bi se mogao resiti da imamo ljude u klubu koji ne trpe splavare i bezobrazluk. Markovic s druge strane treba samo da popravi svoju defanzivu i to bi bilo to.
Smiljanic je dobar odbrambeni igrac,zna da udje u duel uz Medu jedan od retkih fajtera u timu ,medjutim njegov problem je pokretljivost,jednostavno nije agilan poput Mede i pokriva previse malo prostor ,a u evropi moras svaki centimetar terena da zapusis jer igras protiv ozbiljnih tehnicki potkovanih i brzih igraca koji znaju da iskoriste i najmanje slobodnog prostora.Smiljanic je mogao da bude igrac,imao je i odlicne ofanzivne karakteristike ,kada je odlazio bio je kapiten ,organizator igre ,delio duge lopte , unistio ga je nocni zivot ,kilaza ,alkohol i ko zna sta sve jos .Za razliku od njega Medo je vrhunski profesionalac koji verovatno nije bio nista talentovaniji od Lole ,ali je mnogo normalniji u glavi ,fokusiran na trening i utakmice.
Markovic je odlican ofanzivni igrac,ima sjajne predospizicije to sam znao dok je jos igrao u OFK ,morace mnogo da poradi na defanzivi ,ali to moze samo da mu skrati ofanzivni manevar sto bi bilo velika steta obzirom na njegove karakteristike ,neki igraci su jednostavno rodjeni defanzivci ,Nadj ,Meda ,Duljaj ... Takav igrac uvek mora biti u Partizanu u evropskim jacim utakmicama ,Markovic je centralni vezni igrac , koji nema striktnu ulogu nego je onako BOX TO BOX , kao sto Lamaprd ima pored sebe Esiena ,tako i Markovic pored sebe mora da ima nekog Medu ,nikako Babovica jer je to pogubno po ekipu . Kontam da oni od njega hoce da naprave Pirla koji ce da zapocinje napade i iz te pozicije zadnjeg veznog da razigrava saigrace i salje duboke lopte ,ali je on toliko operisan od defanzive da je to prosto neizvodljivo pa sve i da ima loptu ala Pirlo .
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Vređati igrača Partizana i prozivati ga za vreme utakmice u kojoj daje sve od sebe...Dao bih odma glavu Zabiji da me kolje na istok.
Pa nismo mi cigani majku mu ,to koliko vrednuje učinak i pljuvanje krvi je uvek različito.Ali u ovom slučaju vlada psihologija mase zbog menadzera,oca,crvenog kartona i mrsomuda sa loptom.
Primer to gostovanje Hajduku koje navodiš kao rešenje za odlazak Babovića.
Ni jedan igrač Partizana nije bio kritikovan zbog očajne igre..Osim naravno Babovića.
Niko nije pohvalio "asistenciju " za penal sa kojim smo pobedili,tri dobra prodora...Ali zato se svi sa radošću dočekali njegovu izgubljenu loptu nakon mrsomuda kako bi izvuku neku psovku iz svog repertoara...I od tad valjda je slađe pratiti šta radi Babović nego ceo tim Partizana...
da čovek nije za Partizan NIJE,i da bi bilo lepo da ode BILO BI,ali...
"Једна континуирана прозивка , неки транспарент , повици и томе слично" zbog kartona i genetike NE PADA MI NAPAMET
"Једна континуирана прозивка , неки транспарент , повици и томе слично" zbog mrsomuda sa loptom...I veće mrsomude(Isailović,Vukčević...)ne samo da sam prežive nego sam im i pevao
"Једна континуирана прозивка , неки транспарент , повици и томе слично" zbog menadžera....morao bi ceo tim terati
"Једна континуирана прозивка , неки транспарент , повици и томе слично" zbog toga što je on odbio milione od Turaka moraću da poverujem da je Medu tražio Arsenal i Šćepa odbio 9M.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.179
Локација
ante portas
Ја никога нисам позивао да то ради само сам говорио да ако настави да својим потезима уништава фудбалску игру Партизана може да очекује салву звиждука са истока и запада . И Шћеповић је био санкционисан од те исте публике истина из других ралога али публика је та која даје најправденији суд о играма неког појединца . Зашто да хвалим Бабовића ? Да га хвалим због супер партија у овој нашој бедној лиги ? Човече схвати да ова наша лига оваква није /барем по мени/ мерило квалитета . Ако је теби то мерило квалитета онда немамо о чему да дискутујемо . Ја сам говорио о спонтаној реакцији партизанове публике . Континуирана прозивка , транспарент ,повици и томе слично -ДА али само у смислу његове фудбалске игре . Ништа више од тога . Сматрам да свако ко купи карту и дође на стадион има право да каже шта мисли о актерима на мечу - у смислу звиждука због лоше игре , псовке , итд наравно све сем насиља /јер је насиље недопустиво /. Публика има право да каже свој суд и да баци коју увреду са трибине јер је она увек ту уз клуб . Играчи су пролазни а ми навијачи увек остајемо уз свој клуб .
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
:clap Još i izvuče da sam domaćom ligom merio kvalitet,i bičovao te da hvališ Babovića...
Što se tiče tog dela slobodno stani u odbranu svoje kuće i pošalji vatrogasce nazad ako su došli sa bušnim crevom da ti gase kuću,ili lupi šamar setri koja te veštačkim disanjem oživi jer nema sertifikat o položenom kursu KPRa...
A drugi deo čoveče neću diskutovati jer si se popišmanio "linča"...oprosti-nisi ni pozivao
 

zzzz

Grobarčina
Учлањен(а)
20.07.2010
Порука
1.254
Reaction score
3.720
Ajde da demistifikujemo par stvari:

1) ls vs le

- sportski aspekt
Potencira se da je LE primernije takmicenje od LŠ s obzirom na (ne)kvalitet ekipe i izbegavanje potencijalnih petardi i šestardi. Učinak u poslednja 3 učešća u LE je 1 1 12 sa izvrsnom gol razlikom 9:29 ako sam dobro presabrao. Pri tome, realno nam je jedne godine grupa bila stvarno jaka - Sevilja, Sampdorija, Stutgart i tada dobri Standard. U preostale 2 sezone Šahtjor je bio jedini evropski jači klub, a protiv njih smo iskamčili tu jedinu pobedu. Zato se dešavalo da nam Briz, Tuluz sa polurezervnim sastavom, Okser i ostali giganti drze lekcije u sred Beograda.
S druge strane, u LŠ smo imali 0 0 6 sa gol razlikom 2:13. Naravno da teško može gore, ali ne vidim neku posebnu razliku u odnosu na priželjkivanu LE. Posebno kad uzmemo kakve su ekipe prosle godine učestvovale, a i da bi nas ove godine mogla sačekati recimo grupa sa Interom, Atletik Bilbaoom i Hanoverom što je sigurno jača grupa nego Porto, Dinamo Kijev i Kopenhagen koja je potencijalna u LS.

Da ne potežem uopšte način razmišljanja da je bolje da izgubimo par utakmica kako bi posle možda uzeli neki bod i time doprineli koeficijentu koji je izuzetno bitna apstraktna kategorija. Prvo, što je neko već napisao samim ulaskom u LŠ se uzima 4 boda za koeficijent. Drugo, džabe ti koeficijent ako ne napraviš tim i ako će Apoel da te izbaci u 3.kolu kvalifikacija. Takođe, KK Partizan, institucija je imao n prilika u prošlosti kada je mogao da ne zapinje previše za pobedom kada nam realno nije bila potrebna, a drugima jeste, pa je ipak zapinjao i pobeđivao i razvijao pobednički mentalitet

-finansijski aspekt
Od LŠ smo zvanicno pre 2 godine dobili cirka 10-11 miliona evra, možda koju stotinu hiljada više. Bez osvojenog boda. Od LE se ako se ne varam dobija 2,1 milion ili nesto više. Premisa da će se više ukrasti ako se više dobije možda ima logike, ali da će FK biti na istom efektu stvarno nema veze sa životom. Iako je naš FK kaubojština i arhaičan, zatvoren sistem ipak su vremena malo danas drugačija i ne krade se baš tako što se iznose torbe para koje legnu od uefe, već se to radi malo prefinjenije. A to je preko Faljija i ekipe. Određuje se procenat transfera koji će otići menadžeru, onda Falji pri prodaji uzme svoj deo i namiri one koji su mu to omogućili i svi zadovoljni. A Partizan recimo umesto 8 miliona za Jovetića, dobije 4. I tako se na legalan i institucionalizovan sistem izvlače pare, a "ne krade se". Tako da u tom smislu, ako uzmemo da igrama u LŠ cene igraca rastu, a recimo da Faljijev procenat ostaje isti, može se reći da će ulaskom u LŠ više da se krade nego u LE. Ipak, i pored toga mi smo godinu posle ulaska u LS potrošili 3 miliona ili sličnu cifru u prelaznom roku, što nije baš redovna pojava svake godine.

2)dugovi

Svako iole veće i ozbiljnije preduzeće u Srbiji, recimo i Farmakom, ima dugove i kredite. I to moze da bude opravdano, do neke granice. Recimo, potencijalno bolje rešenje može da bude uzimanje kredita od 3 miliona evra, nego prodaja Tomića za istu cifru, ako znaš da ćeš ga za 6 meseci prodati za 4 miliona , posle npr učešća u LŠ. Ali to je već who dares wins. Dug Partizana je na kraju prošle godine cirka 20 miliona evra. Pri tome, to je ukupan dug, računajući kredite kod banaka, obaveze prema Faljiju i ostaloj menadžerskoj bratiji, obaveze prema klubovima, pozajmice UO, državi za poreze, dobavljačima za redovne nabavke... Krediti sami su negde oko 5 miliona evra. Sa druge strane naša potraživanja su negde oko 8 miliona, najvećim delom prema stranim klubovima. Pa eto, procenite kako stojimo.

3) Bogićević

Da bi neko bio bolji predsednik od djure, stvarno nije teško pretpostaviti. Sigurno je da to važi i za Bogićevića. Ali bajke koje se ovde spominju i žalopojke šta bi čovek sve uradio su u najmanju ruku diskutabilne i nešto što bi trebalo da podlegne kritičkom stavu. Ovde se barata milionima evra kao da su dinari. Koji je to dobrotvor u današnje kapitalističko vreme spreman da daje milione evra koje je krvavo sticao da bi eto ispunio svoje dečačke želje i upumpao u klub u društvenoj svojini svoje pare koje na legalan način neće moći da povrati? Da smo privatni klub, pa da se razumeju takve namere, ali ovako... Daj Bože, da me čovek demantuje u roku od odmah, ali ne ide to baš tako u ozbiljnom poslovnom svetu.
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.179
Локација
ante portas
Па ти си управо говорио у претходном посту о његовом квалитету у домаћој лиги . Рекао си да га нико није похвалио за ту асистенцију путем које је изнуђен пенал а ја сам ти просто рекао да ме не занимају његове партије у нашој лиги јер то објективно није мерило квалитета . Мерило квалитета је Европа а не ове наше домаће оранице . Завршавам дискусију .
 

Grave

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2011
Порука
2.058
Reaction score
7.936
Једна прозивка ће бити довољна да попизди и да оде заувек из Партизана . Експолизивно је реаговао и у Кули на гостовању када су га прозивали због његових "фудбалских потеза "
poveži
Primer to gostovanje Hajduku koje navodiš kao rešenje za odlazak Babovića.
Ni jedan igrač Partizana nije bio kritikovan zbog očajne igre..Osim naravno Babovića.
I ti kažeš
Па ти си управо говорио у претходном посту о његовом квалитету у домаћој лиги
:prekrsti
 

Владан

ex Vlad
Учлањен(а)
07.06.2012
Порука
14.037
Reaction score
26.179
Локација
ante portas
Ја сам говорио вредносно неутрално нисам заузимао никакав став према његовој игри јер сам и рекао да ме не интересују његове партије у нашој лиги . Суд треба да да публика јер као што видиш све време говорим о њој . Нисам у питању ја већ та фудбалска публика која га је управо на том мечу критиковала на шта је он реаговао.А ти си га на неки начин и похвалио јер си рекао да нико није поменуо његову асистенцију.Даљу дискусију можемо да наставимо у ПМ да не би овај форум претварали у нашу расправу .
 

el mago

Grobarčina
Учлањен(а)
05.07.2010
Порука
2.171
Reaction score
731
Локација
БИРЗИМИНИЈУМ
MIROSLAV KOVAČEVIĆ ZAVRŠIO PARTIZANOVU ŠKOLU

Novi Jokan pred novim izazovima

Imam čiste papire, odnosno slobodan sam u izboru sredine, pa iako ima ponuda sa strane ne bih imao ništa protiv da se okušam u našoj Prvoj ligi.


novi-jokan-pred-novim-izazovima-slika-152883.jpg
Uvecaj!(Foto: privatna arhiva)



Nakon tri godine u najprestižnijoj fudbalskoj školi u regionu i jednoj od najboljih u Evropi, Partizanovoj, 18-godišnji Podgoričanin Miroslav Kovačević je slobodan u izboru nove sredine.
Kovačević, kojeg su zbog visine od 194 centimetra i stila igre na poziciji zadnjeg veznog igrača, koji podsjeća na proslavljenog fudbalera Partizana Slavišu Jokanovića, svi u crno-bijelom taboru zvali Jokan, još nije odlučio gdje će se oprobati u seniorskoj konkurenciji.
lg.php


"Prošao sam najboju školu, naučio sam puno, ali je igra sa seniorima ipak nešto drugo. Ne samo izazov, već i prilika da se nauči nešto novo. Fudbaler najviše nauči na utakmicama, pogotovo ako ima sreću da igra protiv, ali i na strani vrhunskih igrača. Imam čiste papire, odnosno slobodan sam u izboru sredine, pa iako ima ponuda sa strane ne bih imao ništa protiv da se okušam u našoj Prvoj ligi. Za moj uzrast bi to u ovom trenutku bilo i najbolje, pogotovo što u posljednjoj godini i nijesam imao dovoljan broj utakmica", priča za “Vijesti” Kovačević.
A nakon dvije fantastične godine u najboljoj generaciji kadeta u istoriji Partizana, u juniorskoJ konkurenciji nije bilo previše uspjeha. Zašto?
"Dovedeni su u klub neki igrači koji su znali mnogo manje, ali su iz nekih razloga morali da igraju. Zato smo nakon rekordne 44 utakmice bez poraza u Evropi, kao juniori bili tek četvrti u Srbiji!
Bilo je tumbanja u klubu i svi su težili da zadovolje neke svoje interese, a ja nijesam imao potpisan ugovor sa menadžerskim agencijama, pa ni priliku da zaigram. Kada sam oduševio skaute na kampu u Igalu i prešao iz Budućnosti u Partizan, bio sam obasipan ponudama menadžerskih agencija, ali ja ih nijesam prihvatio. To se pokazalo kao greška, jer su rezultati u drugom planu u odnosu na želje lobija da proguraju neke svoje igrače.
Na kraju, zbog tih lobija sam rijetko dobijao priliku u juniorima, pa su zbog toga prestali i pozivi za reprezentaciju Crne Gore. Ipak, znanje koje sam stekao i samo ime škole Partizana je velika odskočna daska, pa ima ponuda iz Švajcarske, Poljske...", rekao je Kovačević, koji je osim dva pionirska i tri u kadetima, nosio nacionalni dres u dva susreta omladinske selekcije Crne Gore.






vijesti.me



намјерно пишем ово овдје (а не у "млађе категорије"), због подебљаног дијела !
 

medjutim

Banned
Учлањен(а)
18.08.2008
Порука
2.590
Reaction score
88
Živi bili pa videli. Nagledali smo se tih talenata koji su eto mogli da budu reprezentativci, ali zbog zlih menadžera završe u osrednjim prvoligašima i budu srećni da odu u Koreju..
 

Дебело дете

Grobarčina
Учлањен(а)
16.10.2009
Порука
1.381
Reaction score
15
Локација
Humska 1
Eh nemoj Truju da mi diras. Decko zivi na 200m, od mene. Mahom svi iz naselja znamo, kako je otisao u 5,6 razredu u Partizan. Ali sta ga boli jaje, sad kad proseta najnovijeg Audija, sa svojih 20godina. Dobar decko, kad se igra mali fudbal na obliznjem stadionu...

Prosle godine igrao u Izraelu, nista nije pokazao, sad zavrsio u Napretku, pozajmica.
Moje misljenje, da od njega nista nece biti...
 
Статус
Затворена за писање одговора.
Top