Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

ŽKK Partizan

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Rezultatski ubedljiv poraz u derbiju, ali ja sam zaista ponosan na naše crno-bele devojke, jer...
U njima živi onaj iskonski duh partizanštine, jer...
Koliko nas je u stanju da se do maksimuma bori protiv jačeg od sebe, u bici koja je izgubljena?
One jesu.

I, pre nego što ovu utakmicu sagledate samo kroz njen krajnji rezultat...ipak biste prethodno morali da znate koliko košta tim C. zvezde, a koliko ovaj naš, u kakvim uslovima treniraju njihove, u kakvim naše, kako su plaćene naše, kako njihove, gde su sve prethodno igrale njihove a gde naše, kako žive i čime se uopšte bave naše, a čime njihove, itd, itd...

Ne znam kako je sve to izgledalo na TV Areni, ali moj utisak sa utakmice je ovakav: dosta jači i kvalitetniji tim C.z je na početku brzo ostvario osetnu prednost, ali se naše nisu predavale i veliki deo utakmice su pokušavale da ,,priđu,, i često bivale ,,tu negde,, na desetak poena razlike, jednom su prišle i nešto ,,bliže,, - međutim - u finišu utakmice nestalo je snage, i C.z je to iskoristila da prednost ponovo uveća...
Sa mesta na kome sam sedeo/fotografisao, jasno se videlo kako naše glavne igračice pri kraju već teško dišu, i, to je to.

Ipak...
Ako bismo ikada uspeli da im ,,priđemo,, po finansijama i uslovima...vrlo je moguće da bi sve bilo sasvim drugačije...
No, to je već neka druga priča, evo vam prve serije fotografija:

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Kad već pomenuh TV Arenu u prethodnom postu, može li neko negde da pronađe nekakav (ili bilo kakav) video-snimak ove utakmice (ili bar ,,haljaltse,,) i da to ,,okači,, na ovoj temi?

Kad već pomenuh fotografije u prethodnom postu, evo još jedne serije, jer...
Nije derbi baš svaki dan, i...
Nisam baš siguran da ima nešto puno izveštaja, video-snimaka i fotografija sa tog meča u srpskoj javnosti (kojoj je stalo do interesa srpske košarke), pa onda, eto bar ovih mojih:

(snimio Goran Tomić)

rekao bih zapravo vrlo krupna modifikacija učinjena na grbu. Iako se svuda sreće standardni grb, onaj koji devojke nose na dresu ima crno obojene plamenove, a crvenu petokraku

Pa...Đede...kuća se gradi od temelja, ali taj temelj gradi onaj koji je u prilici za tako nešto...
Jednostavno, u datom trenutku, neko je modifikovao grb, i to sad stoji kako stoji...kao i mnoge druge stvari, ne samo u KŽK Partizanu, nego i u svakom drugom Partizanu, pa i ne samo u Partizanu...

Znam da navijači Partizana (bar na ovom forumu) vole da se povremeno bave dizajnom, grbom, izgledom dresova i tako to...međutim ja mislim da je Partizan (manje-više) u takvom stanju i prilikama, da je dobro što uopšte imamo i grb, i dresove i Partizan, a kamoli i još nešto drugo...

Naravno, i ja sam za prave ljude na pravom mestu, za uspešnu ekonomsku i sportsku priču, pa onda i za pravi grb, i dresove kakvi treba da budu, i...

Da se ja pitam...
Ali ne pitam se.

:napred-partizan:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
261
Reaction score
602
Локација
Beograd
Pre nego sto napisem nesto pocecu od utakmice.Opet se pokazalo vec se krenulo od pocetku po starim receptima godinama zvezdina i sudije prvih 5 min sta je bilo bilo.Mislim da u ovom odmeru ovih snaga izmedju njih i nas je nebo i zemlja zna se i da im to nije potrebno.Kad se to uradilo sve onda su odlucili nesto dq sviraju.Drugo mi je zasmetalo nema veze sa mecem sto su ljudima iz zvezde dozvoljen ulaz na mec ako mi ne mozemo da udjemo 7 god i zadnji put zabranjeno slikanje zadnji put @Goran Tomić savez godinama to cuti.Kad se dotaknemo ove teme ove mora da se shvati svi sve znaju u kakvom je stanju svi su na recima veliki partizanovci a nista konkretno da urade.Svi cute i nije ih briga i okrecu ledja i najlakse je otici i gledati nesto kako se urusava.Nas klub se godinama bori kako zna i ume i nema niciju pomoc i prezivljava to zna i @Goran Tomić .Tako da mora da se zna da u ovoj zemlji postoji samo jedan klub koji se gura godina izuzev prosle.....

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Da, svako ko je došao na derbi u nedelju (kao i uvek kad smo mi domaćini) bez problema je ušao u halu i najnormalnije i najmirnije gledao utakmicu...
Kako je bilo kada su ovi drugi bili domaćini, mogli ste već da čitate na stranicama ove teme, ali...to je do njih...i može im se...
Samo...mi smo mi, a oni su oni.
To je bitna razlika!

Za početak, navijači Partizana treba u većem broju da počnu da dolaze na utakmice naših košarkašica, jer one to svakako zaslužuju. Ali izgleda da ne vredi puno da ja njih nešto pozivam odavde, jer pretpostavljam da velika većina njih ne samo da ne prati taj sport, pa ni ovu temu, nego da i ne zna da jedna takva tema negde uopšte postoji...
Jer, u 21. veku se uglavnom konzumira samo ono što neko moćniji negde servira, ili bar samo ono što je trenutno ,,in,, - ali...
Da se vratimo na košarku:

Posle isrpljujućeg meča sa C.zvezdom u nedelju, već danas (u utorak), od 19h, u ,,Kristalnoj dvorani,, u Zrenjaninu, CRNO-BELE igraju protiv domaćeg Proletera, ali ni posle toga neće imati puno vremena za odmor, jer putuju u Zagreb (na utakmicu regionalne WABA lige) gde će ih u četvrtak, 16.1.2024, u hali Boško Božić Pepsi, od 16i30 dočekati domaći Studio...

Dakle, naša CRNO-BELA ŽENSKA GERILA ide iz meča u meč, i iz borbe u borbu, jer će u 5 dana, uz dva putovanja, odigrati čak tri utakmice!

Šta da se radi, nije lako igrati za Partizan, ali je svakako velika čast nosti njegov dres i grb! Kao što je i meni čast i privilegija kad god sam u mogućnosti da ispratim (pa i da fotografišem) neku utakmicu ovih naših ratnica...
Jer, bitke se gube ili dobijaju, ali čast ostaje!

Utakmica iz Zrenjanina će se valjda pojaviti ovde negde:

A dok se ne pojavi, u međuvremenu, možete pročitati intervju sa Marinom Stojić:

Последња измена:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
261
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan nas je pobedio veceras i koliko toliko zalecio rane od derbija.Bravo za devojke koje se bore po teske dane po nas klub.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Baš mi je bilo neobično, ali i prijatno, da na TV-u vidim crno-bele devojke koje obično gledam kroz objektiv mog foto-aparata...
Posle je počela i utakmica (muškog) KK Partizana, pa sam onda morao da palim i kompjuter i da ,,delim pažnju,, na dve strane...

Devojkama sve čestitke na pobedi, eto, videli smo kako su se, u nedelju, borile sa jačima od sebe, ali, videli smo, danas, i kako to izgleda kad su one dosta jače od protivnika!
Stvarno ubedljiva pobeda, igrale su i devojčice koje nisu baš članice prve petorke, ili koje tek ulaze u tim, sve su se upisale u listu strelaca, a kako su i naši momci prosto ,,oduvali,, Asvel u Evroligi, ovo je bilo jedno baš lepo (da kažemo i takoreći pravoslavno-novogodišnje : ) veče!

Puno mi srce!

20250114_203926 - frame at 1m10s - Copy.jpg

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
261
Reaction score
602
Локација
Beograd
Nastavlja se pakleni niz utakmica po ove devojcice u waba ligi protiv zagreba u 16:30.Kad je ovoliko broj utakmica u ne koliko dana najvaznije je raspodeliti minutazu svim igracicama sto za sada dobro radi Miljana.Inace nasa devojcice su morale danas da krenu put Zagreba odigraju utakmicu i odmah da se vrate.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Ne samo da menjaju gradove i takmičenja, nego i hale u kojima su domaćini (domaćice)...u nedelju im (u 1.ŽLS) od 16i30 dolazi Vojvodina, a igraće se u hali Vizura u Zemunu...

Evo i snimka pobede nad Proleterom:

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
261
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan je izgubio u waba ligi od Zagreba koji do sada nije imao ni jednu pobedu i fenjeras.Sta je uzrok tome ne znam dali umor ali ovo se moralo ovo dobiti jel smo kvalitetniji i ubeljivo dobili.Sledi nam utakmica nase lige protiv Vojvodine gde smo po meni favoriti i gde smo morali i u prvom delu sezone dobiti.

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
261
Reaction score
602
Локација
Beograd

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Jedna loša i jedna dobra stvar...

Loša je ta što nismo u stanju da uđemo u neku pobedničku seriju...
Dobra je ta što u svim takmičenjima imamo još dosta utakmica, pa se možda nešto do kraja izmeni...
Ali...

Ima i jedna zanimljivost: u 8 januarskih dana, naše devojke su (na ,,dva fronta,,) već odigrale 4 utakmice, a danas će igrati još jednu, pa će to za 11 dana biti 5 utakmica, onda za par dana ponovo igraju, i to će im biti čak šesta utakmica za 13 dana!

Od tih 6 utakmica, tri puta su bile (ili će biti) u gostima, što je naravno donelo i dodatni umor...i, priznaćete da im je ,,kalendar takmičenja,, ovih dana baš nekako ,,zgusnut,,...

Međutim, šta je tu je, i tako je kako je.
Snimci sa prošle utakmice:

Izjave trenera o današnjoj utakmici:

Prenos današnje utakmice WABA lige počinje oko 14i20, i možete ga gledati ovde:

Naravno, zanimljivije je gledati utakmicu uživo, igramo u hali Vizura u Zemunu (Cara Dušana 105)...

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.666
Reaction score
43.599
Локација
Žrnov
Jedna od stvari koja mi nikako ne ide pod kapu kada radi o ŽKK, odnosno KŽK kako formalno glasi skraćenica, a koja je promenjena one godine kada je klub zbog dugova relegiran u niži rang takmičenja, jeste jedna naizgled mala, ali rekao bih zapravo vrlo krupna modifikacija učinjena na grbu. Iako se svuda sreće standardni grb, onaj koji devojke nose na dresu ima crno obojene plamenove, a crvenu petokraku, što meni deluje kao da su ti plamenovi ugašeni!
.......
I to nije samo ove godine, već se to nekako proteže unazad. Kako i zašto - ne znam i nimalo mi se ne dopada...
Da li nam je ovaj klub KŽK Partizan 1953 uopše i član Sportskog društva?

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
261
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan kakav god takav je mi bolje od ovog nemamo niti smo u mogucnosti.Stoji da je bio malo zgusnut raspored ali isto stoji da smo skoro u svakoj bili favoriti.Zadnja utakmica protiv Vojvodine vidim izgubili smo ali nije dopustivo da primimo na domacem terenu toliko poena u zadnjoj cetvrtini.Na primer ta vojvodina je 3x slabija nego ona pre 5 god.U pripremnoj utakmici smo ih dobili 80:40 sta se od tad desilo.Ista ta Vojvodina je izg od drugoligasa Radnickog sa crvenog krsta zavrsnicu kupa.Gubili smo i u prvom delu neke koje nismo smeli pre svega Slogu.Svake god nam se desava da mi kosta nas te male utakmice a plasim se i da nas ne kostaju i ove godine.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
U sredu smo rezultatom 82:69 izgubili od jednog od najjačih klubova WABA lige, bugarske Montane...
Neupitno je bilo (i ostalo) da su gošće kvalitetniji i finansijski moćniji tim, u prvoj četvrtini su odmah napravile znatnu razliku, u drugoj i trećoj smo se ravnopravno nosili sa njima, ali su u četvrtoj ,,dodale gas,, i opet napravile znatnu razliku...

Njihov plejmejker, broj 0, Kiana Johnson je, jednostavno, potpuno drugi nivo ove igre, ali je, baš zato, bilo izuzetno zanimljivo i uzbudljivo gledati naše plejmejkerke u duelima sa njom, kao i veliku borbu naših devojaka u pokušaju da zaustave i neutrališu njihovog gorostasnog centra, br.42 Sarah Boothe...

I ma koliko da je Kiana zaista sjajnih košarkaških performansi, i naši plejevi su svakako uspevali da njoj ,,prodaju po koju foru,, i ma koliko da je Sarah bila u ,,visinskoj prednosti,, i naše devojke su se žestoko nosile sa njom, ali...Montana je u rosteru imala još ,,aduta,, - što je bilo sasvim dovoljno za njihovu ubedljivu pobedu.

Uostalom, da smo mi u mogućnosti da dovedemo i platimo , recimo tu Kianu i Sarah, rezultat bi, verovatno, bio ,,obrnut,,...ali...kako naš narod kaže: ,,kol'ko para, tol'ko muzike,,...

Izjave trenera posle utakmice i fotografije:

(fotografije snimio Goran Tomić)

A danas već nova utakmica, od 16i30 igramo u Hali sportova Dudova šuma u Subotici protiv domaćeg Spartaka...
Prenos utakmice će valjda biti ovde:

Ili već negde...

somika93

Grobar
Учлањен(а)
26.06.2022
Порука
261
Reaction score
602
Локација
Beograd
Partizan je jos jednu utakmicu izgubio od ekipe sa dna tabele a ovo je istorijska pobeda Spartaka protiv nas.Nisam gledao celu utakmicu ali sam video na Miljanin tajmaut Davinic baca loptu Marojevic i zavrsava nam se napad posle 6 sek a do kraja ima jos 38.Po nekoj logici mi smo taj napad da cedimo i da ostavimo malo protivniku vremena aliii.Produbljuje se kriza naseg kluba i plasim se da ce od dolaska Miljane ovo biti najslabija umesto najbolja.Ostaje nam da se nadamo do kraja.Uvek cemo biti tu i u bolu i u radosti grobari smo ostali.

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Dobili smo novu upravu, ali ne možemo da dobijemo utakmicu... :icon-rolleyes:
Ali, tako je to u životu (pa i u sportu) - nikada ne možeš da dobiješ baš sve...

Devojkama podrška kao i uvek, slede nove utakmice...

29. januara od 18h u Obilićevu (Banjaluka) protiv Orlova, 1. februara od 17h u Halu sportova dolazi nam Kraljevo...

Itd...

Goran Tomić

Kralj fanzina
Учлањен(а)
07.12.2011
Порука
12.485
Reaction score
33.350
Локација
Beograd
Ne znam da li je iko iz KŽK Partizana pročitao moj prethodni post, ali, ako sam ih iz pedagoških razloga ,,pecnuo,, opaskom da ne možemo da dobijemo utakmicu - očigledno da je delovalo - naše su sinoć u gostima pobedile ,,Orlice,, i to sa vrlo ubedljivih 99:72! :D

U prvoj četvrtini Crno-bele daju 28 koševa, u drugoj 29, u trećoj samo 9, ali zato u četvrtoj čak 33!
Najraspucanija, i sa visokim procentima šuta je bila Džeki Karmen sa 23 poena, a celokupnu statistiku možete videti ovde:

Ne znam da li su devojkama prijali banjalučki ćevapi (ako je bilo vremena i za njih), ali su se sigurno obradovale podršci naših navijača na gostovanju! Možemo ih čuti u pozadini Miljanine izjave posle utakmice!
I bilo bi lepo da su naši navijači tako uvek i svuda uz svaki klub našeg JSD, gde god da se taj klub pojavi...

Pobedu nad Banjalučankama možemo već da arhiviramo, a uskoro nam dolaze Kraljevčanke, koje ipak slove za dosta jačeg protivnika...
Pa...videćemo...