Partizan.net - Forum navijača Partizana

Dobrodošli na najveći i najstariji Forum Navijača Partizana!

Nekoliko desetina hiljada ljudi prati i podržava naš rad. Zaprati nas na socijalnim mrežama za najnovije informacije o Partizanu ili se pridruži hiljadama članova u diskusijama na našem Forumu

Važno: Registracije za nove članove su trenutno zatvorene. Ukoliko svejedno želite da nam se pridružite, pošaljite E-mail Uredništvu koje će Vas uputiti u proceduru. Kontak informacije možete pronaći na partizan.net

Napred Partizan!

FK Partizan 2021/22.

Статус
Затворена за писање одговора.

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.962
Reaction score
27.178
Pop je mnooogo bolji golman od Omera...bar za sada...
 

BiP

Grobarčina
Учлањен(а)
11.05.2018
Порука
1.198
Reaction score
7.091
Локација
NbG
Možda ali tek kad plati gajbu piva :ziveli
 
  • Like
Reactions: Dzo

Dzodzi

Grobar
Учлањен(а)
09.06.2012
Порука
415
Reaction score
980
Mali Pop brani odlično, ne prima neke pacerske golove. Doduše nije još niko nad nama ima šuterski trening pa ostaje da vidimo. Za sada je siguran, bar što se šuteva tiče. S druge strane s loptom u nogama nije najsigurniji, na centaršutevima protivnika je neodlučan, krene pa stane, više je linijaš kao i svi naši golmani. Nadam se da će i to nadoći. Ipak, ja da sam trener prvi izbor bi mi bio čelavi definitivno, ali dobro, valjda oni bolje znaju.
 

Dr Mo

Forumski derviš
Учлањен(а)
01.07.2014
Порука
7.532
Reaction score
23.721
Локација
U zemlji cigana i realnih debila
Osećaj za centaršut neće nadoći, pisao sam još kad je počinjao da brani da nema taj osećaj.

Ispucavanja može popraviti, ali osećaj za pozicioniranje prilikom centaršuta ne može, ja nikad ne bih forsirao takve golmane, ali mogu biti solidni.

I mora da odluči, da li da ostane na liniji ili da izađe, kretnjom napred-nazad je u većini slučajeva u raskoraku.

Refleks dobar, kao i odraz, a i fin je položaj tela prilikom parade, mana centaršut i osećaj za prostor.
 

djomla

Partizanovac
Учлањен(а)
20.02.2007
Порука
4.216
Reaction score
18.895
Локација
U Kinšasi
I to sve pogotovo dolazi do izražaja sa Saničaninom u odbrani, koji je katastrofalan u defanzivnom skoku, loše se postavlja i uvek kasni. Svaki centaršut cigana je bio problem, sve prilike su napravili posle skok igre.

Ali, imali smo mi golmane sa više mana nego što ih Pop ima. Nek je živ i zdrav, momčina.
 

Laze_PFC

Grobarčina
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
2.636
Reaction score
8.532
Локација
Македонија
Mladost moraju momci da shvate ozbiljno ma koliko da bili emotivno i fizicki iscrepljeni od derbija i gostovanje na Kipru.
Gostovanje u Lucani nam je bila nagazna mina u zadnje dve sezone ako ne gresim. Samo ozbiljno u cetvrtak bez opustanja i lako cemo do nova 3 boda.
Jedna po jedna Parni Valjak melje nema stajanja :napred-partizan:
 

Dubaz

Grobar
Учлањен(а)
18.05.2020
Порука
383
Reaction score
3.483
Локација
Kući.
Nakon ovakvog derbija (a bilo ih je nemali broj) obično se pribojavam naredne tekme.
Ipak, ovi igrači i trener su me napravili optimistom pred svaku "malu" utakmicu.
Očekujem feštu u Lučanima...
 

-Sale-

Grobar
Учлањен(а)
01.06.2011
Порука
693
Reaction score
1.951
Mnogo bitna utakmica u Lučanima. Moramo to da dobijemo, ne znam da li uz lepu ili ružnu igru ali trebaju nam jako ta 3 boda. To nas vraća na pobednički kolosek.
Nakon te utakmice ostaje nam, ako se ne varam, do kraja jeseni u ligi 8 kod kuće i 4 u gostima.

Pozdravljam potpisivanje Popovića, opravdao je dečko očekivanja. Dobili smo dobrog golmana. Želim mu da brani dugo kod nas.
 

Oplenac

Retired witch Hunter
Учлањен(а)
08.07.2014
Порука
5.962
Reaction score
27.178
Osećaj za centaršut neće nadoći, pisao sam još kad je počinjao da brani da nema taj osećaj.

Ispucavanja može popraviti, ali osećaj za pozicioniranje prilikom centaršuta ne može, ja nikad ne bih forsirao takve golmane, ali mogu biti solidni.

I mora da odluči, da li da ostane na liniji ili da izađe, kretnjom napred-nazad je u većini slučajeva u raskoraku.

Refleks dobar, kao i odraz, a i fin je položaj tela prilikom parade, mana centaršut i osećaj za prostor.

Lično mislim da je izlazak na centarsuteve delom osećaj kuda će lopta ići i u kojoj visini, ali zavisi i od samouverenosti golmana, da li ima straha pri eventualnim kontaktima, udarcima, sudarima i padovima prilikom tih intervencija.
Uz sve što golman mora da ima, mora da ima i muda, da udje u šut, centaršut, i da ne razmišlja da li će ga igrač ili lopta potegnuti pravo u nos.
Pop ima hrabrost neophodnu za dobrog golmana, ima dobru visinu, osećaj u prostoru može biti bolji, ali i to dolazi sa iskustvom.
Golman je zadnji igrač odbrane, komandant odbrane, i neretko dobrim intervencijama unosi samopouzdanje ekipi i dobrim pasevima može započeti dobre akcije. Uz to, golman mora biti grlat, da komanduje odbranom, da raspoređuje igrače, da upozorava, da se razdere prilikom raspoređivanja igrača odbrane i lopti na koje ide, tako jako da se uplaši navijač u zadnjem redu tribina. Kad se završi utakmica da ostane bez glasa...
E to je golman...
 

espinosa

Grobarčina
Учлањен(а)
24.06.2007
Порука
1.697
Reaction score
1.407
I mora imati snaznu gornju muskulaturu.
Pop mora jos da poradi na tome.
Meni se svidja kao golman, ima elemente i mirnocu. Odlicno igra nogom.
Drago mi je da je produzio ugovor, dobar potez.
 

Maks778

Dežurni spam majstor
Учлањен(а)
30.08.2019
Порука
333
Reaction score
1.353
Локација
Vasiona
Ma najmanji problem bi bio da je taj nesrećni i bolesni čovek Pantić razlog za pljuvanje po našem treneru i igračima. Ja sam odrastao na Jugu i još patim za vremenom kada su igrači i trener Partizana bili svetinja, a navijači avangarda. Dobro pamtim šamaranje "pedera sa zapada" za obično zviždanje. 90-e su promenile sve, ne samo u fudbalu i Partizanu. Struktura navijača se promenila, televizija je zamenila tribinu, a PES je zamenio školsko nakon dvehiljadite.
Ali da ne odem u patetiku, po stoti put moram da napišem neke činjenice:
1. Aleksandar Stanojević je najškolovaniji srpski trener, koji je učio od Klopa i Kontea, dva najveća trenera današnjice i bio njihov višemesečni gost. Koliko god neko mislio da se razume u fudbal, bez obzira da li je PES stručnjak ili je gledao milion utakmica, da li je igrao za petliće ili branio u školskom malo, igrao medjuopštinsku ili čak ozbiljniji fudbal, sigrno ne zna više od AS-a.
Što ne znači da je nepogrešiv i da svaki 4umaš nema pravo na mišljenje i kritiku, ali na pljuvanje i nipodaštavanje ne.
2. Partizanova deca su razlog zbog kojeg Partizan i postoji i opstaje. Tim momcima su roditelji finansirali sve do seniorskog tima, gde su oni najbolji dobijali ugovore od 12.000 jura godišnje (koji su bili na dodjem ti ili odbićemo od našeg dela kada te prodamo), ostali ni toliko, a usput gledali vedete druge portugalske lige kako igraju za 600.000 uz povlašćeni trening. Od većine ovih povratnika Partizan je živeo godinama.
Tako da... iako si frustriran ili će cigani da te jebu na poslu, NE PLJUJ NAŠE IGRAČE i TRENERA! TO JE MANIR MUSAVACA!

Naš trener, "naškolovaniji srpski trener"?
Ajdeee :)
Učio od Klopa i Kontea, "dva najveća trenera današnjice"?!
Jel, života ti.. U jednom od svojih prethodnih postova, iznosiš svoja zapažanja i zaključke o fizičkoj spremi, kako tima, tako i pojedinaca.. Ovde sada, sudiš o tome, ko je "naškolovaniji srpski trener". A ujedno i ko su dvojica najboljih trenera današnjice.
Ne znam, ali zaista, ne znam. U svom prethodnom komentaru na tvoje, nazovi izlaganje. Spomenuh da, metode koje koristiš, kako bi dolazio do odredjenih zaključaka, ostanu tajna. A sad bi te zaista zamolio, da nam odaš tu tajnu?
Iza ovo dvoje "najboljih trenera današnjice", postoje odredjenih rezultati, titule, uspesi.
Ja bre, ovako neuk. A, priznajem da ovo oko učenja našeg trenera, prvi put sada pročitah.
Kao i to da bio gost mesecima kod dvoje "najboljih trenera". Ali, nesto bre ne znam i gde je to naš trener, svoje stečeno znanje pokazao u praksi?
Zaista, ne znam. Ako je "naškolovaniji srpski trener".. U njegovom CV-iju, stoji.. Prosvetli me.. Vodio je, te i te klubove. Osvojio toliko i toliko titula.
Ja koliko sam uspeo da saznam. A, čika Google mi pomogao. Drugačije zaista, nisam znao koje je to klubove vodio naš "najškolovaniji srpski trener".
Čika Google, kaže sledeće :
IMG_20210921_180428.jpg
Upravo saznadoh da.. Nigde se nije zadržao duže od god dana. Zaista zanimljiv podatak.
Od uspeha kao trener (najškolovaniji srpski).
Ima onu titulu sa Partizanom pre 11 god.

Kakvi li su bre ti ostali srpski treneri, ako je, naš trener, "najškolovaniji"?
Pritom, dovedeš me u poziciju da ti odgovorim tako, da će neko doći u zabludu, da ja imam nešto protiv trenerskog umeća Aleksandra Stanojevića.
Ne. Verovao ili ne. Ali, ne.. Čak naprotiv. Ja ne sporim njegovo trenersko umeće. Kod njega mi smetaju neke druge stvari.
Pre svega, dvostruki aršini!
Prethodno na prvom mestu. Pa, da ne obrazlažem sada, šta i kako. To verujem da bukvalno svi vide.
Smeta mi takodje.. Ne znam kako bi to definisao. Spominju se Stanojević i Dule Vujošević u istoj rečenici, da ne kažem kontekstu. Pa se prave neke paralele.
Stanojević je sušta suprotnost, svemu što je sinonim za Duleta Vujoševića.
Mogao je i Dule da ćuti. Pokradu ga na utakmici (kao što nas pokradoše na poslednjem derbiju). Dule bi im grkljan iščupao. Kako ovima u Var sobi, tako i glavnom sudiji. Naš trener ni jednu jedinu reč.
Kaže onaj naš sportski direktor, Okuka mu rekao (valjda Okuka beše, jbmli ga). "Imamo dva tima kvalitetnih igrača". Naš trener, umesto on da se prvi oglasi, oglašava se tamo neki. A, naš trener, kako se ne bi konfrontirao sa upravom, to aminuje i potvrdjuje.
Ima tu zaista još primera.
Dakle, da sumiram. Ja lično, nemam ništa protiv stručnosti našeg trenera. I pored svih mana koje istakoh. Voleo bi da još dugo ostane, na mestu, našeg trenera. Možda te mane u medjuvremenu koriguje.

Oko "naše dece", 12k eura i sličnih gluposti, zaista ne bi.
"Naša deca", ne igraju za kikiriki. Neka mi je brat najrodjeniji. Ako ne zna, ne zna. Ako nije za prvi tim, nije za prvi tim.

I samo još jedna stvar (smorih i sam sebe).
Žališ za nekim vremenima, gde se ništa nije smelo reći protiv našeg trenera ili bilo kog igrača.
Možda da probaš u S. Koreji. Iako ni tamo ne verujem da ima onoga za čime ti žališ.
Vreme komunizma, golog otoka.. Na svu sreću je davno za nama, u onim vremenima, za kojima ti žališ.

Uprava, trener, igrači.. Normalno da su svi podložni kritici. Nenormalno bi bilo da je drugačije.
 

JasminaT

Grobarčina
Учлањен(а)
05.12.2010
Порука
21.491
Reaction score
41.426
Локација
Žrnov
@Maks778 Sva sreća pa nemaš ništa protvi Stanojevića i podržavaš ga... zamisli tek da ga ne podržavaš :buhaha
Izvini, a kog je to DV trenirao osim nas, sa uspehom, pa je jedan od naših najboljih trenera? Ako ćemo tvojom logikom....
Pritom, šta znači "školovan" trener? Pa svi imaju više manje istu školu... pitanje je koliko rade na sebi i usavršavaju se konstantno... a mi to ne znamo ni za jednog trenera pouzdano.
 

nasa stvar

Grobarčina
Учлањен(а)
01.09.2019
Порука
1.121
Reaction score
2.498
Локација
JNA
Dobar je on za situacije jedan na jedan al je daleko od golmana koji treba da brani za Partizan.
Par puta u derbiju štoperi grade loptu i na 7,8 metara istu ispucavaju, to su golmanove lopte koje mora da uhvati ali on ne stoji na 7,8 ili 11. metara od gola već je unutar peterca.
Neprihvatljivo.
Igra nogom je veoma loše, pogotovu ispucavanja a danas golman nema potebe da brani one situacije jedan na jedan kao u 2,3 minutu, to je trebao da ispuca al se ne postavlja dobro.
Ja ne znam dal oni uopšte treniraju to od malena ali ja u Evropi vidim da svi golmani stoje najmanje na penalu i u suštini su libero.
To treba i Pop, pa nek pogreški neki put al osećaj taj ako ne stekne, isto je očajan kod centaršuteva.
Pop treba odmah da pogleda kako se postavlja golman Šarloa, taj isti golman je sprečio jedno 4 mrtve šanse pravovremenim istrčavanjem posle vrhunskih paseva.
 
Последња измена:
Статус
Затворена за писање одговора.
Top